Anlita en mäklare i Järfälla

En oroande trend i Stockholm är att väldigt många privatpersoner i dagsläget väljer att sälja sina bostäder utan att ta någon professionell hjälp av en mäklare. Anledningen till detta är också väldigt enkel att förstå, man tar för givet att man i och med de höga priserna för bostäder i Stockholm också på egen hand – och utan provision och arvode till en mäklare – ska kunna sälja sin egen bostad till liknande summor.

Något som i många fall också är möjligt, men som i de flesta dessvärre visar sig sluta precis tvärtom. Det vill säga; man säljer sin bostad betydligt billigare än vad man fått, provision inkluderad, om man anlitat en mäklare och detta kanske speciellt om bostaden i fråga funnits en bit utanför staden – Järfälla, Huddinge, Rissne eller Botkyrka.

I exempelvis Järfälla så är det nästan ett måste att ta hjälp av en mäklare och detta oavsett om man står inför att sälja en lägenhet eller hus; priserna där är nämligen betydligt mer varierande än vad fallet är innanför tullarna. Man kan alltså inte i Järfälla kolla upp på internet för hur mycket en granne sålt sin lägenhet eller sitt hus och därefter lägga ut sin egen bostad för detsamma: timing och rätt läge har en större betydelse i sådana områden. Timing som man endast får med hjälp av en mäklare. Frågan man ska ställa sig om man ska sälja en bostad i Järfälla är alltså inte om- man ska anlita en mäklare utan snarare vilken- man ska välja. Vi ger här ett tips på hur man ska tänka.

Välj en lokal mäklare

En utgångspunkt som man ska ha i sitt val av mäklare är att man i så stor utsträckning som möjligt ska välja lokalt. Det vill säga – bor man i Järfälla så väljer man en mäklare med kontor där, bor man i Årsta så väljer man en firma därifrån och så vidare.

Anledningen till detta är enkel: genom en lokal mäklare så får man också en lokalkännedom som kan vara väldigt viktig då det kommer till att attrahera köpare. Hur ser närheten till förskolor ut, finns det några skolor i närheten, kan man spela ishockey någonstans och finns det under sommaren några badplaster eller fotbollsplaner som barnen kan använda sig av?

Viktiga frågor som en mäklare med hjälp av säljande texter kan sälja in och därmed också göra exempelvis Järfälla mer attraktivt.

Pruta ner priset

En annan aspekt i att välja en lokal mäklare handlar om att man ofta får ett billigare pris och en bättre uppgörelse med en sådan. Ett lågt pris som dessutom i allra högsta grad är förhandlingsbart. I och med att konkurrensen mellan mäklare är så stor i Stockholm så kan man som kund också använda denna till sin egen fördel.

Ta reda på priserna hos flera mäklare och kom med motbud – på det sättet kan du få ner priset ganska rejält. Se det första erbjudandet mer som ett förslag än som något som är hugget i sten. En mäklare – oavsett om denne huserar i Järfälla eller i centrala Stockholm – har alltid en viss prutmån i dagsläget.

Vi kan rekommendera www.fastighetsmäklarejärfälla.se om du behöver hjälp med bostadsaffären i Järfälla. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *