Att flytta själv eller använda sig av en flyttfirma?

Så det är dags att flytta? Kanske gör du som vanligt och kontaktar de närmast sörjande och erbjuder dem pizza och öl som tack för hjälpen. Detta innebär att du troligast måste hyra en lastbil och ta en dag eller två för att flytta över det mesta bohaget på egen hand med hjälp av dina vänner. Har du många vänner som kan tänka sig hjälpa till kan detta vara en relativt trevlig affär men det kräver en viss mängd personer för att inte ett litet fåtal ska få utföra allt arbete själva. Är man många går det ofta lätt och du sparar dessutom in lite pengar på köpet.

Var bara noga med att boka lastbil eller släp i tid och hör av dig till dina vänner i förväg så att du vet att du har hjälp att vänta. Snåla inte heller på pizzan och ölen ifall du kan komma att behöva mer flytthjälp i framtiden. Goda vänrelationer växer inte på träd.

Eller så väljer du att anlita en flyttfirma den här gången för att slippa all stress och hårt arbete som en flytt medför. Samt att du då i det fallet också besparar dina vänner bördan som det innebär att agera flytthjälp. Var, precis som om du skulle flytta själv, noga med att boka din flytt i tid. Planering är a och o när det kommer till att flytta.

Gör även förfrågningar till fler firmor än en innan du beslutar dig för att kunna välja den med bäst erbjudande. Välj gärna en firma i närområdet och försäkra dig om att företaget har f-skattesedel, parkeringstillstånd samt försäkringar som täcker olyckor i samband med flytten.

Den enda nackdelen som finns med att anlita en flyttfirma är till slut priset. Men har du råd och känner att du gärna slipper arbetet finns det egentligen inga hakar. Det kostar dock en stadig slant och kom ihåg att du inte kan få rut- eller rotavdrag för flytthjälp. Väljer du en flyttfirma i närområdet kan du hålla nere priset på grund av minskad bensinåtgång och om du bokar långt i förväg kan du se till att du tar det allra bästa erbjudandet på marknaden.

Väljer du till slut att anlita en flyttfirma kan vi rekommendera denna, http://www.flyttfirmor-stockholm.nu, i alla fall om du bor i Stockholm med omnejd. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *