Det finns många fördelar med bussresor

Att åka buss har blivit allt mer populärt, särskilt när det gäller långfärdsbussar. Det är faktiskt inte bara ungdomar som åker bussar, alla åldrar syns på de många bussarna som tar sina resenärer runtom i världen. En av de många fördelarna med att bussa istället för att flyga är såklart upplevelsen. Du behöver inte längre välja bara ett resmål, genom att ta bussen i exempelvis Europa kommer du att åka igenom massor av olika länder och städer. Långfärdsbussarna gör många stopp och låter resenärerna insupa kulturen i de olika länderna. Många bussarrangörer har ett så kallat hop-on/hop-off-system vilket innebär att man kan hoppa på bussen när man väl känner för det.

Det bästa med att åka på en bussresa är ju såklart att man kan åka buss över hela världen. Nåja, man får väl flyga över Atlanten eller ta något lastfartyg över de andra världshaven, men väl på plats finns det massor av bussmöjligheter. I Nordamerika är bussföretaget Greyhound väldigt populärt, förmodligen på grund av det billiga priset, men även eftersom det finns så många bussar. Så det är alltid lätt att ta en buss när det väl passar. Ett annat stort plus med att ta buss istället för flyg är ju såklart de minskade utsläppen.

En av de kanske mest kända bussarrangörerna är nog de Rosa Bussarna. Rosa Bussarna har resor i alla kontinenter och erbjuder upplevelser för livet. De Rosa Bussarna startade 1972 och började då med resor ifrån Sverige till Indien som kostade 1000 kronor tur och retur. Idag har de betydligt fler resor och många av dessa är äventyrsresor. Man kan ta de Rosa bussarna för att bestiga Kilimanjaro, om man vill besöka Machu Picchu eller kanske om man vill åka till Nya Zeeland för att hoppa bungyjump. Möjligheterna är oändliga, men resorna har samma effekt – ett minne för livet och upplevelser som gör att du växer som person.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *