Energy of Nature – Solfångare

SolfångareEn gammal väninna och hennes man, ett par hus bort, de har installerat stora solpaneler på sitt tak. Det är inte vackert någonstans, men vad jag har förstått så har de stor nytta av dem, och de har sparat mer pengar än vad de från början hade trott.

Det är väl också därför som jag och min man har börjat tänka lite över det här med solfångare, om det hade lönat sig för oss, och om vi är villiga att göra den investeringen som krävs för att kunna dra nytta av fördelarna i det långa loppet.

Så ja, vi sitter på internet, varje kväll, och googlar oss blinda på solfångare, solceller och solpaneler. För den som inte är insatt är det oerhört svårt att förstå hur tekniken fungerar, och jag som inte heller direkt har något intresse av det, förutom det ekonomiska då, jag snubblar över varje ord.

Har jag förstått det hela korrekt så finns här i alla fall pengar att tjäna, och trots att tekniken är dyr så är det ändå en investering för framtiden. Det är också en investering som gynnar miljön och hur själviska vi än må vara så är miljön något vi verkligen borde tänka lite extra på. Eftersom solenergi är en förnyelsebar energikälla, så är det också den energikälla fler och fler av oss borde satsa på och investera i. Tekniken når längre och längre för varje dag som går, och det tål nog att lära sig mer om saken.

Och sen är det då jag. Jag som är totalt obegåvad när det kommer till teknik. Jag överlåter allt till min man, pekar där jag vill ha grejerna, och sen är jag nöjd för dagen. Ett utmärkt förhållande helt enkelt.

By the way, vi kommer satsa på solenergi och miljön, vad gör du?

Läs mer om Solfångare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *