Flytbryggor är ett bra alternativ

Att många familjer i Sverige har en naturlig tillgång till vatten är en lyx som man ska försöka ta tillvara på bättre. Menas här; äger man ett hus med strandtomt eller en sommarstuga med en sjö i nära anslutning så bör man också försöka dra nytta av vattnet och detta genom att investera i en brygga. En brygga ger alltid en slags frihet och är något som passar en hel familj; man kan bada, man kan sola, man kan slå sig ner för att läsa en bok eller man kan ha en båt fäst vid den för vidare eskapader längs vattnet. Kort sagt. En brygga behövs och är något som alla tjänar på. Frågan är vilken typ av brygga mans ak välja? Det man först och främst ska utgå ifrån vid ett val av en brygga är följande tre punkter:

• Väderförhållanden. Det kan vara svårt att sia om vädret (fråga valfri metrolog) men om du exempelvis har ett hus på ett blåsigt ställe vid Öresund så bör du basera ditt val av brygga på detta.

• Hur djupt det är där bryggan ska placeras.

• Vilken typ av botten som finns.

Dessa tre punkter ska man ha i åtanke och vi ska även tillägga att du med fördel kan ta en sväng i området för att se hur grannarna löst sin fråga om brygga. Det vill säga, innan du investerar i en stenkista så bör du se vilken modell dina grannar valt: har samtliga flytbryggor – ja, då är nog flytbryggor den modell som även du med fördel kan överväga.

Flytbryggor är billigare

Där har vi nämnt två modeller – stenkistor och flytbryggor – och om vi säger en kort sak om varje så bör du överväga en stenkista om du har mycket pengar. En stenkista är nämligen ganska dyr; men man får mycket för pengarna också. Den är stabil, den håller i de flesta väder och den har en lång livslängd.

Mycket för pengarna får man även för flytbryggor och just flytbryggor är också den populäraste modellen i Sverige; något som är lätt att förstå då priset är lågt, då hållbarheten är god och då en flytbrygga passar vid de flesta vattendrag (dock inte vid för grund botten; då slår flytbryggor i och skadas).

Här vill vi dock sätta upp ett varningens finger gällande flytbryggor: välj en från en seriös leverantör och välj en sådan som har flytblock av annat material än exempelvis frigolit. Då får du en längre hållbarhet och även om det kostar lite mer så är det definitivt värt pengarna.

Flytbryggor är något som passar de flesta och har du en båt så är det ett överlägset alternativ sett ur ett säkerhetsperspektiv. I och med att både båt och brygga flyter och ligger på samma nivå så innebär det inga problem att ta sig mellan dessa, perfekt för familjer med barn således.

Här finns en leverantör av flytbryggor, med mera, som vi kan rekommendera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *