Genomför en areamätning i din bostad i Stockholm

En sak som många personer inte är medvetna om är hur stor deras bostad egentligen är. Man tar nämligen för givet att de mått som skrivna i kontraktet stämmer och rättar sig därför efter dessa. Så är dock inte fallet i väldigt många fall och detta kan vara väldigt viktigt att veta. Anledningen till att måtten inte stämmer överens med verkligheten beror inte på att det handlar om giriga hyresvärdar eller något annat – det handlar helt och hållet om att man sedan en längre tid tillbaka använder sig av en annan teknik då man mäter samt att även instrumenten håller bättre och modernare klass.

En areamätning i Stockholm, till exempel, idag är nämligen annorlunda sett till att man numera även får tillgodose saker som garderober, kökskåp och annat i den totala ytan och att även måtten blir exakta då man använder laserinstrument när man mäter area.

Har du en bostad i Stockholm där måtten i kontraktet säger att den totala ytan når 52 meter2 så kan den alltså – efter en ny areamätning – i själva verket vara så stor som 60 meter2. Det är nämligen så pass stora skillnader det kan handla om och om vi fortsätter med just Stockholm som exempel så kan man där också se varför en areamätning är av väldigt stor vikt.

För – hur ser egentligen priserna ut gällande bostäder i Stockholm? Ja, som alla vet så är det just i den staden som det just nu pågår en närmast absurd nivå på jur mycket folk är beredda att betala för en bostad. Stockholm har nämligen stora svårigheter att lyckas matcha byggandet av nya bostäder mot det stora antal personer som dagligen flyttar till staden. Detta i kombination med att de befintliga bostäderna inte räcker till gör att priserna stiger och där egentligen varje liten meter2 räknas och är ytterst värdefull för en säljare.

Tjäna pengar på en areamätning i Stockholm

Det är alltså här en areamätning kommer in i bilden – har du en lägenhet i Stockholm vars mått visar en sak och en ny areamätning visar en annan, ja, då har du ju också väldigt goda chanser att slutföra en god affär. Ju större lägenhet du har i Stockholm – desto större chans har du också till att få mer pengar vid en försäljning och här kan alltså en areamätning hjälpa dig.

Detta alltså utöver att det är viktigt för dig att veta de korrekta måtten på ditt boende oavsett – detta kan ju underlätta om du ska möblera, beställa en säng eller måttbeställa en soffa. Med en areamätning blir detta avsevärt mycket lättare och detta oavsett om den sker i Stockholm eller någon annanstans i sverige.

Det är naturligtvis inte bara i Stockholm som en aremaätning blir nödvändig – de gamla mätteknikerna och de äldre verktygen användes ju över hela Sverige. Vi använde bara Stockholm som exempel då det är just där som den största vinsten – rent ekonomiskt – kan bli möjlig tack vare en areamätning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *