Hjälp behöver alla

Personlig assistans KävlingeJag har en nära vän vars mamma jobbar som personlig assistent här i Kävlinge, och jag kan inte låta bli att beundra henne. Det är sovande jour, vaken jour, långa dagar och en klar förmåga att helt åsidosätta sin egen person till fördel för någon annan. Ett yrke jag definitivt aldrig hade klarat av.

Kanske beror det på min totala avsaknad av empati för andra människor? Och nej, det är väl inte helt sant förstås, klart jag har empati för dem, men kanske inte på ett sådant plan som många andra har. Kanske beror det på att jag aldrig hade kunnat arbeta så nära någon annan människa, arbeta för att få deras vardag att fungera, samtidigt som jag själv skulle finnas så mycket i bakgrunden som möjligt. Kanske beror det på att jag inte hade klarat av att arbeta så nära min egen chef, personen som har rätt att säga till mig vad jag skall göra.

Jag vet inte, mitt tankessätt är kanske svårt att hänga med i, men poängen med hela inlägget är väl egentligen att erkänna min beundran inför personer som arbetar med just personlig assistans. Var tanken kom ifrån just precis nu, det vet jag egentligen inte, kanske för att jag hämtade och skjutsade hem min väninnas mamma igår kväll, när ingen annan hade tid. Det märks på henne att hon älskar det hon gör helt enkelt, och jag finner det som sagt var imponerande.

Ni då, ni där ute i cybervärlden. Har ni ett yrke ni finner mer imponerande än något annat. Ett yrke ni inte alls skulle kunna tänka er att arbeta med, eller kanske det yrke ni mest av allt skulle vilja ägna er åt. Skriva gärna och berätta, jag är så nyfiken!

Läs mer om Personlig assistans Kävlinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *