Läkare kontra tandläkare

Jag får hålla min vän i handen när hon är hos sin tandläkare i LundJag har en vän som älskar sjukhus. Då menar jag verkligen Älskar sjukhus! Hon gillar att komma till sina besök lite tidigare så att hon kan få sitta i väntrummet, känna sjukhusdoften, och titta på folk. Hon erbjuder sig alltid att följa med när hennes vänner skall på ett besök, och hon hjälper sina läkare med att diagnostisera sig själv, vilket alltid, utan undantagsfall, driver dem till vansinne.

Hon är min allra närmsta vän, och jag älskar hennes innerligt. För trots hennes stora hemapotek av både receptbelagda och receptfria tabletter, så är hon en helt underbar människa.

Det enda, med inte det andra

Det som då blir lite märkligt, med tanke på hennes stora kärlek för läkare, det är att hon verkligen hatar att besöka sin tandläkare i Lund. Och då menar jag hatar med stort H. Man får i stort sett dra dit henne, sparkandes och skrikandes, och hela hon darrar när hon sätter sig i tandläkarstolen. Men helt ärligt, om du skulle välja mellan att besöka din tandläkare i Lund eller din läkare, vad hade du då valt? Vad hade varit jobbigast?

Vad är man rädd för?

Frågan är bara hur man skall göra för att stilla hennes tandläkarskräck något. Hon behöver inte vänja sig, eller rent av tycka om att komma på besök hos sin tandläkare i Lund, med det hade varit skönt om hon åtminstone inte hade varit skräckslagen. Det som är roligast det är att hon efter varje besök nekar till att hon varit rädd överhuvudtaget, och påstår istället att allting gick så bra, och lugnt och fint. Jag som fått sitta bredvid henne, och hålla henne i handen, funderar snarare på att uppsöka läkare för att se så att inga ben i min hand har strukit med på kuppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *