Leksaksland i Stockholm

En värld av leksaker

När man är liten finns det en hel del saker som lockar ens uppmärksamhet och leksaker kan för många barn vara någonting som vida överstiger allt man kunnat vänta sig! Det är inte för inte som många barn fascineras av lyktor och saker som blinkar. Med all den energi de har, kan också klätterställningar, gungor och det mesta annat framstå som någonting helt otroligt intressant.

Har man någon gång sett barn på ett lekland kan man snabbt inse hur roligt det är att leka med nya och gamla vänner i en byggnad som på sätt och vis är som att gå in i en leksaksaffär och få leka med allt man ser. I Stockholm finns det några olika lekland som man kan åka till ihop med sitt barn. Det är en utflykt som många barn vill få vara med om fler gånger och betygen från besökare har varit riktigt positiva.

Sociala koder

När man kommer till ett lekland med ett barn är det inte bara leksakerna och den gränslösa ljudnivån som gäller. Även om barnen kanske inte tänker på det, är de med om en ordentlig undervisning i hur man umgås med andra. Barn har en rad sociala koder precis som vuxna har, och vad kan vara bättre än att lära sig dessa genom att leka tillsammans med andra? Oavsett ålder interagerar vi med vår omvärld och att komma till en plats där lekar blir ett naturligt och givet inslag, kan man underlätta för inlärning. I vilket fall finns de personer som har dragit dessa slutsatser.

Som vuxen kan det vara en riktig utmaning att komma till en stor lekplats även om den är inomhus. Den trend som växt sig starkare bland annat i Stockholm, har dock utformats så föräldrarna ges möjlighet till avkoppling även om barnen får löpa som de vill och leka med alla tänkbara anordningar och leksaker. En kopp kaffe och en möjlighet att sitta ner med en vän eller med sin dator en stund, kan för många kännas riktigt skönt. Därefter kan man ge sig ut och leka en stund med barnen innan man åter får slå sig till ro för en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *