Överväg att anlita en flyttfirma i Gävle

Ska man flytta så har man – egentligen oavsett storlek på bostaden – ett ganska stort jobb framför sig. Flytten i sig kanske inte tar så lång tid att genomföra, åtminstone inte om man förberett sig på ett bra sätt innan och det är också där som många misslyckas. Det vi menar här är att man underskattar det faktum att alla moment som ingår i en flytt tar väldigt lång tid och här spelar det ingen roll om det handlar om att packa in sitt bohag i kartonger, rensa ur förråden eller – som många tyvärr glömmer – att städa bostaden då man är klar.

Det sistnämnda är extra intressant och det som ofta tvingar personer som flyttar att skjuta på tiden och därmed inte klara av att vara ute då de nya ägarna kommer. Något som i sig är pinsamt men som också kan innebära att man tvingas betala en ersättning till de nya ägarna.

En direkt onödig sådan som alltså skulle kunna undvikas – om man bara planerade lite bättre eller om man direkt använde sig av professionell hjälp i form av en flyttfirma. Det sistnämnda är något som verkligen rekommenderas och genom att anlita en flyttfirma så kommer man undan allt som rör flytten – man slipper stå och sortera och packa in glas, tallrikar och muggar i tidningspapper, man slipper bära och man slipper packa upp allting i den nya bostaden. Kort sagt – en flytt där man anlitar en professionell flyttfirma innebär att man kan fokusera på det viktiga; att komma på plats och börja sitt nya liv.

Priserna blir bättre om det finns konkurrens

Det som dock talar emot lite här är att man måste betala för denna tjänst – en kostnad som lyckligtvis inte alls är lika hög som folk gärna gör gällande. Priset för en flyttfirma är klart överkomlig och rimlig om man ser till vad som ingår och dessutom så har man som kund en fördel om man bor i en stad där det finns flera stycken.

Bor man i exempelvis en normalstor svensk stad – Gävle, Norrköping, Sundsvall – så kan man där kontakta de flyttföretag som finns, ställa offerter mot varandra och så småningom välja den flyttfirma som bäst passar sin egen budget. Man har alltså en fördel av att bo- och flytta i Gävle gällande en flyttfirma jämfört med exempelvis Kramfors och likväl har en person i Stockholm en fördel jämte den i Gävle. Ju högre konkurrens – desto bättre blir också priserna.

Det som vi rekommenderar vid en flytt är att man åtminstone ser över hur prisbilden ser ut i staden man bor gällande flyttföretag och om man känner att det är för mycket pengar så är rekommendationen väldigt enkel: planera! Med detta menar vi följande.

• Boka fordon i god tid, gärna flera veckor innan så att du kan få ett så stort som möjligt.

• Packa allt eftersom. Du kan nöja dig med en tallrik, ett par bestick, ett glas och en mugg under den sista veckan och diska dessa löpande efter att du använt dem. Resten lägger du i kartonger tillsammans med böcker, porslin, filmer och elektronik. En spartansk sista vecka ger dig en bättre och smidigare flytt!

• Märk med färg. Märk dina kartonger med olika färger som representerar de rum sakerna tillhör. Blått för badrum – gult för kök – rött för vardagsrum och så vidare. Betydligt lättare att packa upp.

Här finns en flyttfirma i Gävle som kan rekommendera: www.flyttfirmagävle.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *