Plugga till advokat

Jag ser fram emot att plugga till advokat i MalmöDet måste vara otroligt intressant att jobba som advokat. Speciellt i USA med kändisar och dem allra värsta brottslingarna. Fast kändisar lockar mig mer, tänk om man hade fått vara Chris Brown’s advokat.

Det hade ju varit som en dröm.

Men jag tror också att det kan vara ganska jobbigt och påfrestande att jobba som advokat. Det måste vara jobbigt att se den utsatta så ledsen och det måste också vara jobbigt att faktiskt hjälpa den som har begått ett brott.

Det är lite annat mot mitt jobb, jag jobbar i kassan på Ica, det mest brottsliga jag har varit med om där är att någon som inte har fyllt 18 har försökt köpa cigaretter, annars är det inte så händelserikt jobb tyvärr.

Jag har ganska många gånger funderat på att plugga till advokat, jag tror till och med att det finns en sådan linje här i Malmö. Tänk att vara advokat i Malmö, då finns det faktiskt en risk att man träffar på någon som man känner, eller att man känner igen en klient på stan.

Jag har läst ganska mycket om att vara advokat eftersom jag har varit inne på det spåret och jag ville inte bara söka linjen för att jag tyckte det verkade kul att jobba med utan jag ville veta lite mer vad dom sysslar med.

Och efter att ha läst om det blev jag faktiskt mer intresserad än vad jag var innan.

Så nu har jag bestämt mig för att läsa till advokat här i Malmö, min chef på Ica var jätte stöttande och ville fortfarande ha mig som extra personal vilket är jätte bra då lite extra pengar aldrig är fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *