Smärtans hinder

Att smärta kan vara ett stort hinder i våra liv, det vet de flesta om. Men att det går att förebygga smärta det är det inte så många som har koll på hur man gör. Det man gör för att förebygga smärta är att hitta omedvetna beteendemönster som fungerar destruktivt för kroppen. När dessa beteendemönster är funna så ligger nyckeln i att inse var grunden till dessa mönster befinner sig. Ofta är dessa mönster sammankopplade så att det är ett stort grundfel som får med sig att kroppen reagerar och verkar på många olika sätt som då kan bli "fel" sätt på grund av att det är fel grundmönster som används.

Tekniken som utvecklades av en man vid namn Alexander, som händelsevis kallas just Alexandertekniken, går ut på att gå till botten med kroppens grundläggande rörelsemönster och försöka göra om kroppens rutiner för att just försöka handskas med kroppens problem och behandla smärtor men även i första hand förebygga smärtor. 

Olika sorters smärtor som kan behandlas med denna teknik är till exempel ryggont, smärta i axlar och nacke samt återkommande migrän och många andra sorters skador. Många av dessa skador brukar tillskrivas åldrande och slitage, men med Alexandertekniken kan man lära sig att slita mindre på kroppsdelarna så att åldrande smärtor försenas eller uteblir totalt.

Det som är det speciella med tekniken är den inte behandlar specifika symptom utan går mer på de mer grundläggande rörelserna och sätten vi använder vår kropp. Detta medföljer att olika felaktiga rörelsemönster uteblir, vilket i sin tur leder till behandling av symptomen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *