Telisol – Du vet inte resultatet om du inte provar

Har ni hört om killen som gick från socialbidrag till säljkarriär? Jag vet, det är ett ganska så stort steg där emellan, men inte desto mindre sant för den sakens skull. Han hoppade av skolan redan i åttan, gick på socialbidrag, satt hemma framför datorn, och gjorde mest inte så mycket mer. Så hur kan då en sådan person lyckas gå från socialbidrag till säljkarriär undrar ni? Ja, hade jag inte läst artikeln så hade jag också undrat det.

En fantastisk idé

I kristitanstad kommun finns det tydligen en åtgärd som går under namnet ”kompetensprogrammet”. Om du kommer in så får du en sex veckor lång utbildning, och efter detta så blir du matchad mot passande företag för en praktikplats.

Samma sak var det för den här killen. Han gick sina sex veckor, blev matchad mot företaget Telisol, ett företag som säljer telekom och IT lösningar, och gick sedan på den inledande intervjun i håliga joggingbyxor.

Somliga har mer tur än andra

Till att börja med, helt ärligt! Vem går på en intervju i joggingbyxor? Jag slår vad om att han i alla fall ägde ett par jeans, alternativt hade en kompis i samma storlek som honom själv. Men, men, alla är vi olika. Han gick i alla fall på intervjun hos Telisol och blir istället för en praktikplats, erbjuden ett jobb. Ett jobb? Hur gick det där till? Killen måste ha haft så oerhört låga tankar om sig själv om det enda som krävdes för hans del var en intervju i trasiga byxor. Från socialbidrag till säljkarriär, bara så där!

En eloge till Telisol, till Kristiastads kommun och till kompetensprogrammet. Det hade behövts på fler ställen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *