Verktyg för en ny appindustri

Räkna igenom telefonen, datorn och plattan för att se hur många appar som finns nedladdade. Flera har åtskilliga appar som de knappt använder, men som ändå laddats ner av en eller annan orsak som många gånger handlar om förströelse eller jakt på en användbar app som kan bidra med tidsbesparing eller effektivisering. Antalet appar är i nuläget enormt och man kan inte överblicka det stora utbud som är tillgängligt hela tiden. I takt med att timmarna går, kommer också nya applikationer som kan testas och konkurrera med äldre sådana. Som apputvecklare handlar en hel del om att man skall hitta en effektiv och enkel logik. Användaren är van att få allting serverat till sig och ett allt för avancerat system kan lätt bli ratat till förmån för andra motsvarigheter i appstore, androidmarket etcetera.

Apputvecklare iPad

Någonting som också har blivit tydligt är att vi handlar med ögonen. Den som är apputvecklare får därför kasta sig in i grafikvärlden för att kunna ta fram appar som är vackra och roliga att titta på. Funktionaliteten som tidigare varit den enda faktor som spelat in i valet av appar är i många fall underordnat den estetiska aspekten. Om det ser bra ut är det någonting man vill använda och ha tillgängligt i sin telefon eller på andra enheter. Detta är någonting man kan observera generellt och kanske inte någonting där man kan hitta en gränsdragning mellan olika plattformar och enheter?

Apputvecklare i Sverige

De apputvecklare som finns i Sverige idag har kommit långt vad gäller att hitta det som väcker intresse hos målgruppen. Det finns ett antal appar som fått genomslag internationellt och den stora målgruppen gör att man kan nå långt även om man har en sval kundgrupp nationellt. De verktyg som också finns att tillgå har inneburit att man kan hitta appar som tagits fram för att användas inte bara på en, utan på ett flertal enheter. För den apputvecklare som har grundkunskaper i ett antal språk och ramverk finns därför en hel del möjligheter att etablera sig på en marknad som tidigare varit klart begränsad. De byråer som i dagsläget jobbar med apputveckling håller hög nivå men ser man till kompetensen i grundnivå är vissa bättre än övriga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *