Veterinär Eslöv – Råd och Tips

Råd och Tips

Det finns så mycket man bör tänka på som djurägare, något vi alla kanske inte alltid gör. En olycka händer så lätt, och det är alltid bättre att vara förberedd på vad som eventuellt skulle kunna hända, än att tro att det inte kommer göra det.

Ta en sådan sak som huggormsbett. Jag skall vara helt ärlig och säga att jag aldrig har skänkt det en tanke, vilket också innebär att jag aldrig vetat vad jag skulle göra om olyckan skulle vara framme. Att veta vad man skall göra vid första upptäckten kan vara skillnad mellan liv och död, och trots att du kanske inte rör dig så mycket i skogen så händer det ändå att ormar slingrar sig in i våra svenska villaträdgårdar.

Det samma gäller egentligen fästingar, och dessa kan tillföra lika mycket skada som en orm kan. De är dessutom oerhört mycket vanligare, och varje djur bär runt på ett flertal fästingar varje år. Kolla igenom ditt djur varje dag, främst under våren och sommaren, så kan ni undvika mycket besvär. Lär er att plocka av dem på rätt sätt, och undersök eventuellt de läkemedel som finns för att förhindra ett fästingangrepp från början. Jag själv har lärt mina hundar att stå helt stilla en stund varje kväll för en genomgång av deras kropp, och än så länge fungerar det.

Det sista jag har i tankarna, det är tyvärr något vi människor själva har skapat. Jag talar självklart om de vackra fyrverkerierna. Tyvärr kan också något så vackert vara något som kan skrämma våra djur halvt från vettet, och en hel del hundar och katter försvinner varje år tillföljd av rymningar på grund av fyrverkerier. Mina hundar reagerar inte överhuvudtaget, och ingen är gladare över det än jag.

Från en djurägare till en annan, var förberedd.

Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *